Skip to content

Voorbereiding

Benoem een scheidsrechter. Dit is de spelleider die ook aan het spel kan deelnemen als speler. De scheidsrechter houdt de scores bij en is verantwoordelijk voor een goed verloop van de wedstrijd. De scheidsrechter beslist bij verschil van mening over de toepassing van de spelregels.

De scheidsrechter noteert als eerste de uit- en thuisspelende teams op het spelbord.

Vervolgens kiest iedere speler een rugnummer tussen 1 en 8. De scheidsrechter noteert deze door op het bord onder het betreffende rugnummer de initialen van de speler op te schrijven.

Voorafgaand aan de wedstrijd

Iedere speler, te beginnen bij het laagste rugnummer, voorspelt de einduitslag en de winnaar van de wedstrijd. De scheidsrechter noteert deze voorspellingen op het bord in het vak Eindstand Bonus. Bijvoorbeeld: als speler 4 als eindstand 3-1 voorspelt en als winnaar het uitspelende team dan is de notatie op het bord: 4) 3-1 en een kruisje bij het vakje U (Uitspelend team). Voorspellingen bij Voetbal Roulette hoeven dus niet consequent te zijn!

Op verzoek van de scheidsrechter voorspelt nu iedere speler, te beginnen bij het hoogste nummer, de 7 voorspellingen voor de 1ste ronde (1ste helft).

De scheidsrechter noteert de voorspellingen op het bord in de linker balk Oneven Periode. Voorbeeld: Speler 4 voorspelt 0 goals in de 1ste ronde. Dan noteert de scheidsrechter een 4 in het vak 0 goals etc.

De scheidsrechter noteert de 3 voorspellingen voor de minuut waarin een doelpunt gescoord wordt in de bovenste helft van het betreffende minuutvak. Bijvoorbeeld een doelpunt in de 4de minuut noteert hij boven in het vak van minuten 4/49.

Maak nu kennis met Voetbal Roulette...